trajectoria trajectoria trajectoria trajectoria


TRAJECTÒRIA DEL TALLER

El primer contacte amb els telers el tinc l’any 1980 aproximadament. Vaig tenir una amiga que em va ensenyar les quatre regles per poder començar a desenvolupar-me en el món del tèxtil. Algun temps després vaig anar a cursos de perfeccionament amb diferents teixidors. També vaig poder assistir a altres cursos aprenent noves tècniques ja sigui feltre, domini de programes d’ordinador aplicats als telers, batik, i també sobre tapissos gobelins, sempre rodejada d’experts en aquests camps. Des de llavors ja vaig començar a treballar seriosament en el taller, anant a fires, rebent gent al taller, muntant exposicions individuals i col·lectives, col·laborant amb fundacions com Radium, o museus com l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu, amb el qual avui dia encara col·laboro.

 

EXPOSICIONS


1998 Barcelona. Artesania de Catalunya. 1999 Sort. Arxiu Municipal. Del 2000 al 2010 Ribera de Cardós. 2001, 2009,2012 i 2013 Esterri d’Àneu. També a Vielha, Puigcerdà i la Seu d’Urgell. He sigut sòcia de Creadores Téxtiles de Madrid i també al Gremi tèxtil de Catalunya.
Pertanyo a Artesania de Catalunya, l’any 2009 em va atorgar el diploma de Mestra artesana tèxtil. Amb altres artesans/es del Pirineu, he fundat l’associació PIRINEUART (Associació d’arts i oficis de l’Alt Pirineu i Aran) de la qual fins l’any passat he tingut l’honor de ser presidenta.
He donat i dono cursos de teixidura, tant al taller com fora d’ell, també faig demostracions en fires d’artesania i al taller posant en contacte el que és el meu ofici i les tècniques del teixit en telers amb el públic en general. També faig demostracions i tallers amb un teler del S.XVII a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Habitualment treballo des de Ginestarre, però des del 2013, també des de Marignac (França), sóc de l’associació Les Fabricreateurs, i entre aquests artesans tenim una galeria on exposem els nostres productes a Eus, al costat de Prades al Conflent.
Sóc professional del teixir artesà i com a tal visc de la meva professió, el meu taller està obert a tot aquell que vulgui saber una mica més de l’art d’entrecreuar el fils i veure la meva producció: xals, ponxos, bufandes, camins de taula, cortines, colls, etc. També utilitzo, de vegades la pintura per adornar les teles, així com brodats , pedretes, lluentons, fustetes, etc. Utilitzo tot tipus de materials que m’interessin sempre o en un moment donat: cotó, seda natural, llana, lli, fibres variades…

 

TÈCNIQUES D’ELABORACIÓ

Utilitzo telers d’alt i baix lliç. Totes les peces que surten del meu taller estan fetes en telers d’alt i / o baix lliç, són peces úniques les elaboro des de zero, faig el disseny, el muntatge de l’ordit, treballo tota la trama, rento les peces, faig els acabats, planxo… Tal com he explicat, per a elaborar aquestes creacions utilitzo diversos materials com cotó, lli, seda natural, llana, alpaca i també fibres artesanals que filo jo. També utilitzo per a gorres i altres peces el ganxet i les agulles de punt, així com agulles llaneres i fusos.

SOBRE MI

Teixit a mà és un resum de les meves creacions tèxtils. | Casa Nilló. 25571 Ginestarre. Pallars Sobirà (Lleida) 620 291 182 | teixitama@gmail.com

© 2024 GinestArt

Design Piqture